Dosadašnja druženja

9. NetWorking Day - Poslovni susreti, Beograd, Azzaro Red Club

 Posluj digitalno, posluj uspešno – deveti NetWorking Day – Poslovni susreti, održani 22.marta u Beogradu

Uz temu “Posluj digitalno posluj uspešno” i goste iz domena Interneta i savremenih tehnologoija deveti NetWorking Day je bio odlično mesto za sve one koji su želeli da saznaju kako svoj biznis pozicionirati na društvenim mrežama i na pretraživačima i kako učiniti svoje proizvode i usluge atraktivnim za  Internet korisnike.

Kada  nešto radite budite originalni, samosvojni  i na način da se to primeti“, istakao je Lazar Bošković, vlasnik Pr agencije Agitprop kojoj je specijalnost Internet sadržaj i SEO.

 “Vaše je da se potrudite da pronađete ključne reči koje opisuju vaš biznis i tehnike kako da ih primenite. Ne zaboravite da ne pišete samo za Google, vi pišete za ljude! Jedan od načina za bolje pozicioniranje na pretraživaču je pisanje kompanijskog bloga, jer i Google i posetioci vole svež i nov sadržaj. „ kaže Lazar.

Kao dugogodišnji preduzetnik, koji je svoj privatni posao započeo 1993. godine, Lazar savetuje da u privatnom poslu treba naći oblast u kojoj smo jaki toliko da uspemo i u neverovatnim okolnostima.

Nađa Jokanović, suosnivač, popularnog online portala Wannabe Magazine, rekla je da je ovaj portal započela idejom da sa drugaricom, sada suvlasnicom magazina zajedno sa njom,  uradi modni blog.
Želeći još 2010. da imaju blog koji je drugačiji, shvatile su da je ideja prerasla blog i da je sadržaj koji su plasirale naišao na sjajan odziv. Popularnost Wannabe Magazina je vrtoglavo rasla. Radeći paralelno i u farmaceutskoj kompaniji, prve godine, rad na vlastitom projektu je bio volonterski a kako Nađa kaže, nije niti očekivala da će to biti posao od kojeg će krenuti njen preduzetnički put. Desilo je da je u datom trenutku, postojala publika kojoj je ponuđeni sadržaj bio atraktivan i sada pored Magazina, njena firma radi i online marketing za druge klijente a pokrenula je i modni brend za devojčice.

„Ako koristite društvene mreže poslovno i privatno,  vaša prezentacija treba da bude profesionalna  i neophodno je da se vodi računa o sadržaju koji plasirate.” – kaže Nađa.

O digitalnim tehologijama u službi razvoja brenda i privlačenja klijenata, iscrpno je govorio Srećko Šekeljić, ekspert za digitalne komunikacije Societe Generale banke, ističući da je za početak najvažnije odrediti preciznu ciljnu grupu i potom je “targetirati” a za šta su društvene mreže pogodne. Srećko je davao savete o tome kada, u koje vreme objaviti post na Fejsbuku, koliko je novca minimalno potrebno uložiti, kako biti atraktivan i drugačiji i još mnogo toga korisnog smo čuli na martovskom NetWorking Day-u u Beogradu.

U drugom delu događaja, mnogi posetioci su predstavili svoje poslove i firme iz kojih dolaze a u skadu sa temom, medijski partner NetWorking Day-a,  kuća koja posluje digitalno, Radio i Portal 021.rs iz Novog Sada poklonila je jednom posetiocu mesec dana reklamiranja na Radiju i pr tekst na Portalu. Posetioci su uživali i u slatko-slanom posluženju A petit-a iz Beograda i poklonima ostalih sponzora i partnera događaja.

Nacionalni pokrovitelji događaja  NetWorking Day- Poslovni susreti su kompanije Telekom Srbija i Societe generale banka.