Dosadašnja druženja

11. NetWorking Day - Poslovni susreti, Novi Sad, Brod Zepellin

Jedanaesti Networking Day – Poslovni susreti održani su sinoć (20. jun 2017) u Novom Sadu na brodu Zeppelin sa temom "Šta nas sprečava da uspemo". 

Gosti Irene Lalić bili su Božo Janković vlasnik kompanije Enterijer Janković, Indira Popadić, poslovni konsultant i dr Nikola Čanak, lekar, profesor komunikologije, životni trener i motivacioni govornik.

Izgradivši poslovanje od male stolarske radionice do svetski priznate kompanije koja sada posluje na 30.000 m2 prostora, sa 600 zaposenih i sedam fabrika, Božo Janković je preduzetnik čije poslovno iskustvo i znanje zavređuju duboko poštovanje i pažnju. Sa 98% izvoza, Enterijer Janković posluje širom sveta, od istoka do zapada i oprema enterijere najuticajnijih ljudi u svetu, poput ekskluzivne rezidencija u Rusiji, dvoraca u Engleskoj ili luksuzih hotela u Emiratima, a ipak njen osnivač  živi i radi u Srbiji i kaže: "Moja filozofija je živim u Srbiji iako imam sve uslove da živim i u Londonu."

Kompletna proizvodnja, projektovanje odvijaju se u Srbiji, a Janković je istakao da je za biznis jako važno da se može lako pratiti i kontrolisati. 

- Nisam razmišljao o profitu, radio sam na sebi, na razvoju kompanje. Profit dođe sam, ako poštujete sve elemente, logika biznisa je da dođete po novac na kraju – istakao je Janković i nagasio da "ne sme da se zaboravi na porodicu, poreklo i osnovne ljudske principe". Od Bože Jankovića posetioci su mogli čuti i savete svakoj firmi da izvozi čak i na granici rentabiliteta jer se tako razvija i stiče nova znanja, a znanje i rad su preduslovi za uspešan posao.

Indira Popadić je dvadeset godina bila preduzetnica i posedovala veleprodaju i maloprodaju dečije odeće a sada je savetnik drugim preduzetnicima na njihovom putu razvoja. Autor je priručnika "Uzmite život u svoje ruke" u kojem savetuje sve aktivne preduzetike i one koji tek planiraju to da postanu na šta da obrate pažnju da bi postavili svoj posao na zdravu osnovu i opisala i neke svoje situacije u kojima se tokom rada nalazila. 

- Kada se borite za svoju egzistenciju neuspeh kao opcija ne postoji. Ako ne rastete kao posao, dođete u problem - istakla je Popadić.

Profesor komunikologije, motivator sa internacionalnim iskustvom širom sveta, dr Nikola Čanak - Dr Nick, dao je veliki broj saveta posetiocima.

- Za uspeh u bilo čemu i u bilo kojoj oblasti najvažnije je da znate šta želite da postignete, da imate jasnu i preciznu viziju i da ne gubite fokus.

Dr Nick je savetovao prisutnima da neguju radost i dobro raspoloženje jer uspeh nije destnacija već putovanje. 

 
Atmosferu događaja upotpunili su pokloni sponzora, pa je i ovog puta MTS obradovao jednog posetioca "power bank" rezervnom baterijom za laptop i mobilni telefon a mlada beogradska IT firma Juratech Systems doo poklonila je besplatnu izradu sajta jednoj učesnici,

Nakon događaja, svi posetioci su u prilici za dodatni "networking" preko posebne aplikacije.
 
Nacionalni pokrovitelji događaja Networking Day su Telekom Srbija i Soceiete Generale banka,